Hoe ga ik te werk?

Hoe werken mijn online services? Na een vrijblijvende intake, zal ik een plan van aanpak voor jouw situatie opstellen. De vaste structuur bestaat uit het opstellen van een doel, trainingen over duurzaamheid, de gebouwde en de natuurlijke omgeving en de interactie hiertussen, workshops met en door jouw team en een uiteindelijk plan om naar het gewenste doel te komen. Dit alles valt onder een strategisch duurzaamheidsplan. Afhankelijk van jouw vraag, kan de benodigde periode en tijd verschillen. Na het uiteindelijke geformuleerde plan, blijf ik beschikbaar voor coaching sessies bij de uitvoering hiervan. Ik ga uit van de kracht van het collectief en mijn services zijn daarom gericht op een actieve bijdrage van het bedrijf, haar medewerkers en stakeholders. Weet je niet hoe je jouw medewerkers en stakeholders zo ver kunt krijgen? Geen paniek, ik help graag!

 

Om mijn doel te bewerkstelligen, ben ik van mening dat er twee werelden gecombineerd moeten worden tot een samenhangend geheel; namelijk de gebouwde en de natuurlijke omgeving. Met mijn werk leg ik de verbinding tussen deze twee. Ik doe dit door mijn kennis en ervaringen van beide gebieden in te zetten. Daarnaast baseer ik mijn werk op een systematische en holistische aanpak.

Mijn werk is grotendeels gebaseerd op het Framework for Strategic Sustainble Development (FSSD). Op deze pagina leg ik uit wat dat inhoudt.

Kennis en ervaringen

Mijn achtergrond is in de gebouwde omgeving, met mijn bachelor in facility management en specialisaties in sustainable urban engineering en energieverbruik. Tijdens mijn studie heb ik de FMN Student Award 2018 mogen ontvangen als mede twee IFMA Foundation scholarships als erkenning voor mijn werk. Ik ben nu als ZZP’er betrokken bij de opleiding FM op de Haagse Hogeschool. Hier draag ik bij als externe beoordelaar en help ik bij het opstellen van het nieuwe curriculum.

Tijdens mijn master in duurzaamheid en leiderschap is mijn passie voor de natuurlijke omgeving echt tot uiting gekomen. Ik had altijd al een interesse in urban farming en ik heb zelf een mini-aquaponics systeem opgezet. Maar tijdens mijn master ging het verder. Hier heb ik een consultancy project gedaan met een duurzame olijfolie boerderij en producent in Italië, waardoor ik meer te weten ben gekomen over landbouw. Vervolgens heb ik een onderzoek verricht voor een land management netwerk, waar meer dan 20 verschillende land management organisaties bij zijn aangesloten. Met elk van hen heb ik een interview afgenomen en een rondleiding gekregen op hun land om te zien hoe zij te werk gaan. Het werk wat zij doen vond ik zo inspirerend dat ik op dat moment wist dat ik hier meer mee wilde gaan doen.

 

Wooden Book Shelves
Two Dried Leaves

Systematische aanpak

Ik baseer mijn werk op een systeem perspectief, kijkende naar meer dan het gebouw en de nabije omgeving alleen. Ik doe dit met behulp van verschillende theorieën en modellen als mijn gereedschap welke mij zijn aangeleerd tijdens mijn master opleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan systems mapping en systems thinking.

Meer informatie over de theorieën en modellen die ik gebruik vind je hier.

CONTACT

Telefoon: +31 628165444

Email: chantalspruit@outlook.com

Of stel direct jouw vraag hier

  • LinkedIn

MIJN MISSIE

Duurzaamheid is mijn passie, maar ik wil gaan voor meer. Een samenleving die is opgezet voor en door de natuur, waar duurzaamheid de norm is. Hier kan het geluk van de mens pas echt tot bloei komen.

COMMUNITY

Facility Management Nederland FMN Logo

Lid van Facility Management Nederland Expertteam Circulaire en Inclusieve Economie

IFMA Foundation Logo

IFMA Foundation Scholarship Recipient 2017 en 2018

Chantal Spruit legt de verbinding tussen de gebouwde en de natuurlijke omgeving

© Copyright 2020 by Chantal Spruit