Hoe ga ik te werk?

Vanwege mijn woonsituatie, werk ik uitsluitend online. Mijn services zijn ingericht op volledig digitale bijeenkomsten en kunnen worden aangevuld met fysieke bijeenkomsten tussen jou als opdrachtgever en jouw medewerkers en stakeholders. Wil je mij graag een keer fysiek ontmoeten? Of wil je mij de betreffende omgeving laten zien? Snap ik! Ik ben een aantal keer per jaar in Nederland waarin wij een fysieke (kennismakings-) afspraak in kunnen plannen.

Intake en plan van aanpak

Hoe werken mijn online services? Na een vrijblijvende intake, stel ik een plan van aanpak op voor jouw situatie. De vaste structuur bestaat uit:

  1. Introductie. Allereerst gaan we de juiste personen identificeren. Vervolgens komen we middels een training over duurzaamheid tot een gezamenlijk gedachtegoed. Dit draagt bij aan een beter begrip van onze omgeving, onze invloed hierop en hoe dit bijdraagt aan ons geluk. Lees hier meer over de duurzaamheidstraining. 

  2. Workshops. Met behulp van interactieve workshops werken we aan een visie voor de ruimtelijke omgeving. Tevens kijken we naar de huidige situatie en de 'gap' tussen visie en huidige situatie. Als laatste werken we aan het bereiken van de opgestelde visie. Lees hier meer over de FSSD en de rol van de workshops.

  3. Procesbegeleiding. Om tijdens het proces de opgestelde visie te bereiken, help ik om de juiste acties te kiezen en deze op te volgen. Als jullie vast lopen, help ik hier een weg in te vinden. Lees hier meer over mijn rol als procesbegeleider.

Uitvoering strategisch duurzaamheidsplan

Dit alles valt onder een strategisch duurzaamheidsplan. Afhankelijk van jouw vraag, kan de benodigde periode en tijd verschillen. Na het uiteindelijke geformuleerde plan, blijf ik beschikbaar voor coaching sessies bij de uitvoering hiervan. Ik ga uit van de kracht van het collectief en mijn services zijn daarom gericht op een actieve bijdrage van het bedrijf, haar medewerkers en stakeholders.

Two Dried Leaves

Systematische aanpak

Ik baseer mijn werk op een systeem perspectief, kijkende naar meer dan het gebouw alleen. Ik doe dit met behulp van verschillende theorieën en modellen als mijn gereedschap welke mij zijn aangeleerd tijdens mijn master opleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan systems mapping en systems thinking.

Meer informatie over de theorieën en modellen die ik gebruik vind je hier.

Kennis en ervaringen

Mijn achtergrond is in de gebouwde omgeving, met mijn bachelor in facility management en specialisaties in sustainable urban engineering en energieverbruik. Tijdens mijn studie heb ik de FMN Student Award 2018 mogen ontvangen als mede twee IFMA Foundation scholarships als erkenning voor mijn werk. Ik ben nu als ZZP’er betrokken bij de opleiding FM op de Haagse Hogeschool. Hier draag ik bij als externe beoordelaar en help ik bij het opstellen van het nieuwe curriculum. 

Na mijn bachelor, heb ik mijn master in duurzaamheid en leiderschap afgerond, waarin mijn focus op de natuurlijke omgeving lag. In mijn werk combineer ik deze twee werelden.

 

LEES MEER
Wooden Book Shelves